KYLIEN KEVÄTRETKI Kipinää kylille -hanke toteuttaa retken 17-18.6.2011

KYLIEN KEVÄTRETKI

Kipinää kylille -hanke toteuttaa retken 17-18.6.2011. Retkelle ovat kaikkien kylien ihmiset tervetulleita! Retkellä tutustutaan erilaisten kylien elämään, yrityksiin ja saavutuksiin sekä tutustutaan toisiimme hyvässä seurassa. Retkeilemme laulaen - kukkia keräten J!

OHJELMA:

Perjantai 17.6.2011

klo 8.00 Haapajärven ABC asemalta lähtö

klo 8.40 Ylivieska Vähäkankaankylä, kahvit ja kyläpuiston esittely

Vähäkankaalta klo 9.40 Tuomiperän kautta Oulainen, Kempele. Huom! Bussin kyytiin voi tulla reitin varrelta! Pitojen Helmeen kaikki retkeläiset kokoontuvat ja tästä lähdemme yhdessä eteenpäin.

klo 11.00 Pitojen Helmi (Ala-Temmes), ruokailu ja kotimuseon esittely

klo 12.30 Lähtö Tyrnävälle

klo 13.00 Tyrnävän viinatehtaan esittely

klo 15.00 Lähtö Hailuodon lautalle (lautta lähtee 16.30, 17.30)

Hailuodossa majoittuminen, illallinen, illanvietto

Lauantai 18.6.2011

klo 8.00 Aamupala ja huoneiden luovutus

klo 9.30 Lähtö lautalle (lautta lähtee klo 10.00)

klo 11.30 Tutustuminen Haapajoki - Arkkukariin (Raahe)

klo 12.00 Ruokailu

klo 13.30 Kalajoen Plassi, jossa tutustutaan eri kohteisiin

klo 15.00 Kahvit sopivassa paikassa (oma kustanne)

klo 15.30 Siipon Puutarha

klo 17.00 Lähtö Haapajärvelle ja toinen auto Pitojen Helmeen / pohjoiseen

 Reittiin voi tulla muutoksia, samoin ilmoitettuihin kellon aikoihin.

Retken osallistumismaksu on 45€, joka kerätään bussissa!

 Ilmoittautuminen mahdollisimman pian, kuitenkin 9.6.2011 mennessä!

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Miia Latvala puh: 044-3120568, sähköposti: miia.latvala@psk.fi

Heikki Kumpula puh: 044-3120777, sähköposti: hempula@nic.fi

RETKIKOHTEISTA TIETOA:

PERJANTAI 17.6.2011

Retken ensimmäisenä tutustumispaikkana on Ylivieskan Vähäkankaankylä, jossa tutustumme Kankaankylän kyläpuistoon (nähtävyys) ja kylän muihin toimintoihin Kyläpuistossa saamme nauttia myös aamukahvit.

Tämän jälkeen pysähdymme ruokailemaan Ala-Temmeksellä Pitojen Helmessä. Ruokailun jälkeen voimme tutustua ruokapaikan pihapiirissä sijaitsevaan kotimuseoon, joka on perustettu 1700-luvun savupirttiin.

Matkamme jatkuu Tyrnävälle, jossa kylien pienyrittäjien (perunanviljelijät) idea yhteistyön mahdollisuudesta on poikinut mahtavan laitoksen, viinatehtaan. Kuulemme laitoksen synnystä ja toteutuksesta ja vaikutuksista ympäröiviin kyliin. Tehdaskierroksen jälkeen voi niin halutessaan maistella makuja ”pikkukilinää” vastaan.

Seuraavaksi suuntaamme bussin lautalle, joka kuljettaa meidät Hailuodon saarelle Oulun edustalle. Asetumme yöksi Sinisen Pyörän Kievariin, jossa osa retkeläisistä nukkuu päärakennuksessa ja osa aittarakennuksissa. Illallinen syödään navettabaarissa, jossa voimme myös illanvieton merkeissä tutustua toisiimme ja Hailuodon yhdistyksiin. Kaisa Savela (Pohjois-Pohjanmaan liitto) puhuu sopimuksellisuudesta. Mahdollista on myös illan aikana laulaa luikauttaa karaokea, jos mieli tekee.

LAUANTAI 18.6.2011

Aamulla herättyämme, aamupalan nautittuamme suuntaamme saarelta lautalla mantereelle takaisin ja lähdemme kohti etelää 8-tietä pitkin. Raahessa pysähdymme Haapajoki-Arkkukari kyläyhdistyksen vieraaksi. Kylä on valittu vuoden 2007 vuoden kyläksi. Kyläyhdistyksen pj. Paavo Silvola kertoo ja esittelee kylänsä saavutukset ja miten niihin on päästy. Esittelyn lopuksi ruokailemme.

Tämän jälkeen mielenkiintoisena tutustumiskohteena on Plassi – Kalajoen vanha kaupunki. Plassilla vierailija voi sukeltaa vanhan Kalajoen keskukseen markkinatoreineen, jokirantoineen ja puutaloidylleineen. Plassilla tutustutaan Santaholman sahanomistajan jugendhuvilaan Havulaan, nautitaan kylänraitin, jokirannan ja vanhojen puutalojen tunnelmasta. Kahvit juodaan ennen lähtöä.

Viimeisenä retkikohteena on Siipon puutarha, jossa voi tehdä hankintoja kotipihalle: perennat ja muut kukkaset, piha-altaat, suihkulähteet, patsaat. Tuotteisiin voi tutustua: http://www.siiponpuutarha.fi

TERVETULOA MUKAAN!

Kommentit